Kérdése van?   +(3630) 488-6512   info@csomszisz.hu

Rólunk

A szervezet megnevezése: Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség
Szervezet székhelye: 6728, Szeged, Bécsi krt. 18.
Szervezet adószáma:18450462-1-06
Szervezet nyilvántartási száma: 13.Pk.60.107/1998/40
Nyilvántartó szervezet megnevezése: Szegedi Törvényszék
Képviselőjének neve (cégszerű aláírásra jogosult szemény): Süli András József
A szervezet bankszámlaszáma: 11735005-20376026
A szervezet Facebook elérhetősége: www.facebook.com/csomszisz

A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, ( Csomszisz ) egy jól felépített rendszerben dolgozik 1989 óta, országos központtal – melynek elnöke Czene Attila – , megyei tagszervezetekkel és több száz taggal. Az egyesületekkel, tagokkal kötött együttműködéseknek köszönhetően megyei szinten koordinálunk több szabadidős tevékenységet, melyek elsősorban a megye lakosságának sportolására, egészséges életmódjára – ingyenes egészségügyi mérések, preventív tanácsadás, dietetikai tanácsadás – irányulnak. Külön figyelmet fordítunk a mozgássérültekre, nyugdíjasokra ( szépkorúakra ), és emellett a kistérségeken keresztül megpróbáljuk elérni a kistelepülések kevesebbet sportoló lakosságát is. Szoros együttműködési megállapodásunk van Csongrád megye több nagyvárosával és községével, településével.

A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség az elmúlt 26 évből több sikeres sportrendezvény lebonyolításával és megszervezésével, illetve társrendezésével büszkélkedhet.

Rendezvényeinken helyszínenként több száz főt megmozgatunk, kiemelt eseményeinken 500 és 1000 fő fölötti elérést is regisztráltunk.

Jelenleg közel 30 tagunk ( egyesület, alapítvány ) van, ám létszámunk hónapról-hónapra bővül.

Szövetségünknél 2014/2015-ben Süli András József személyében új, ambíciózus elnök kezdte el tevékenységét. Első lépésben kibővítette a szövetség média kapcsolatait, melynek köszönhetően Csongrád-megyei szinten teljes a lefedettség ( rádió, helyi televíziók, nyomtatott és online sajtó ), majd megállapodást kötött a Szegedi Tudomány Egyetem Sportudományi Intézetével – melynek hallgatói szakmai gyakorlatukat tölthetik a szövetség és tagjainak rendezvényein – , illetve az Emberi Erőforrás Minisztériummal az önkéntesek hatékonyabb alkalmazásával kapcsolatban.

Küldetésünk:

  • bővülő számot mutató tagszervezeteink rendezvényeinek hatékony koordinálása, segítése
  • még több futás és azzal kapcsolatos rendezvények megszervezése és lebonyolítása ( tagjaink bevonásával )
  • családi napok szervezése az egészséges életmód jegyében
  • kiemelt helyszíneinkre, a hátrányos és halmozottan hátrányos településekre eljuttatni a sportolást és a mozgást, az egészséges életmód jegyében
  • csapatépítők megszervezése az egészség és sport jegyében