+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

Kupagyőzelem és éremeső a szenioroknál: szokásukhoz híven rengeteg érmet gyűjtöttek a szentesi Delfinek

A Szentesi Delfin ESC versenyzői két hagyományos versenyen szokásukhoz híven rengeteg érmet gyűjtöttek. A 14. alkalommal megrendezett tótkomlósi nemzetközi szenior-úszóversenyen – a viadal díszvendége a szegedi olimpiai bajnok, Czene Attila volt – négy ország képviselői mérték össze tudásukat a 33 méteres medencében. A Kurca-parti indulók sok szép helyezéssel zárták a hétvégét, különösen a váltószámokban remekeltek.

A 12. alkalommal megrendezett csongrádi szenior-úszóverseny mezőnye is nemzetközi volt, hiszen három ország három egyesülete indított versenyzőket. A legjobban a Szentesi Delfin ESC úszói szerepeltek, s így a rendezők által felajánlott kupát is ők vihették haza. Az emlékszámokban is szentesi sikerek születtek, Berezvainé Virágos Éva 200 méteres hátúszásban (Eszenyi László-emlékszám) és 100 méteres hátúszásban (Gyémánt Imre-emlékszám) a legjobb abszolút teljesítményt érte el, míg 800 méter gyorsúszásban (Zarnócz Mihály-emlékszám) a második legjobb volt. Ez utóbbi számban Melkuhn Dezső szintén a második legjobb abszolút időt úszta. Tari László 200 méteres hátúszásban szintén második lett a különszámban.

A verseny különlegessége volt, hogy a 0. korcsoportosok számára is hirdettek versenyt, ahol két fiatal szentesi versenyző, Takács Tamara és Kondorosi Gréta is sikeresen szerepelt.

További információ:

https://www.delmagyar.hu/sport/kupagyozelem_es_eremeso_a_szenioroknal_szokasukhoz_hiven_rengeteg_ermet_gyujtottek_a_szentesi_delfinek/2607793/