+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

Főszerepet kapnak a tinik: Márki Ernő, a szegedi pingpong Minarik Edéje

Mi lett vele sorozatunkban Márki Ernővel, az ATSK Szeged asztaliteniszklub elnökével beszélgettünk. Szerencsére tehetségekben nincs hiány, az ország legjobbjai között tartják számon őket, Major Endre pedig gőz- erővel készül a tokiói paralimpiára.

– Jön Lékó Péter, továbbra is rendszeresen pingpongozik – kezdte a beszélgetést Márki Ernő, az ATSK Szeged asztaliteniszklub elnöke. – A kiváló sakkozó szereti a játékot, és most már rendszeresen fel- tűnik nálunk a többször megyei gólkirály labdarúgó, dr. Szőke Péter is. Mindketten kimondottan ügyesek, jól játszanak.

Ha Márki Ernőt röviden jellemezni kellene, akkor rá igazán frappáns az megállapítás, hogy ő a szegedi asztalitenisz Minarik Edéje.

– Néha elfáradok, de továbbra is lelkesen végzem a munkám, mert szerencsére tehetségekben nincs hiány. Az ország tíz legjobb utánpótlás-nevelő klubja között tartanak számon bennünket. Az újonc leánycsapatunk harmadik lett az országos bajnokságon, a serdülő leány- és fiúegyüttesünk pedig a legjobb nyolcig verekedte magát. Éppen ezért a saját tehetségeinkre építünk, az NB I-es női csapatban is fiatalok szerepelnek, és az NB III-as férfi alakulat keretét is saját nevelésű játékosok alkotják.

A klub büszkesége Major Endre. A kerekesszékes sportoló gőzerővel készül a tokiói paralimpiára, minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a jövő évi nagy eseményen. 

– Jelenleg a világranglista második helyén áll, sokat edz, készül. Szelei Szabolcs irányítja a munkáját, Endre pedig mindenben partner. Szeretne jó eredményt elérni, nem lesz könnyű dolga, hiszen 2016-ban Rióban berobbant a nemzetközi mezőnybe, most már nagyon készülnek ellene az ellenfelek. 

Az ATSK Szeged mindig kiemelt figyelmet fordított az amatőrök versenyeztetésére. Rengeteg házi versenyt rendeztek a klubban.

– Csongrád megyében sikerült igazi pezsgő életet beindítania a szövetségnek, 33 amatőr csapat verseng hétről hétre, Szegedtől Szentesen át Apátfalváig. Nincs olyan hétvége, hogy ne lenne valamilyen viadal, az ATSK Szeged mellett a Floratom Szeged és a Móravárosi Kinizsi Asztalitenisz Club is rendszeresen szervez ilyen jellegű viadalokat – zárta a beszélgetést Márki Ernő.

https://www.delmagyar.hu/sport/foszerepet_kapnak_a_tinik_marki_erno_a_szegedi_pingpong_minarik_edeje/2593947/

Megszakítás