+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

Születésnapi Ezt válaszd! Vásárhelyen!

Születésnapi Ezt válaszd! Vásárhelyen!

A statisztikák szerint, az újévi fogadalmak között évek óta első helyen állnak az egészségesebb életre vonatkozó fogadkozások. Ebben van nagy segítségünkre Bagi Mátyás funcionális tréner, akivel már egy éve ingyen edzhetünk vasárnaponként.

A mozogni vágyókat ráadásul jövőre az első alkalommal egy feledhetetlen születésnapi buli várja majd. No, de mi is az a cross-training? A cross-fitt Amerikából indult, ennek egy fajtája a cross-training, vagy funkcionális edzés. A lényege, hogy azokat az egyszerű mozgásformákat gyakorolja az ember ezeken az edzéseken, amiket a hétköznapi életben is használ, például a lehajolás a szatyorért, a lépcsőzés, és lehetne még sorolni. Ez az edzésforma nem csak a formálódásban segít, de abban is, hogy ezeket a mozdulatokat sérülések veszélye nélkül tudjuk elvégezni a hétköznapokban, emellett javul az állóképességünk, és a hangulatunk is, hiszen mint minden testedzés, ez is növeli a boldogság hormon szintjét a szervezetünkben. Így nem csak a testünk, de a lelkünk is „jobb formába” jön.

Aki attól tart, hogy túl nehezek lesznek a gyakorlatok, ezért nem mer elmenni, kipróbálni, annak jó hír, hogy Bagi Mátyás mindig úgy állítja össze a gyakorlatsorokat, hogy a rendszeresen sportolók is elfáradjanak kicsit, de a kevésbé edzettek is végig tudják csinálni, és büszkék lehessenek utána magukra. A legfontosabb ezeken az edzéseken, hogy a részt vevők jól érezzék magukat. Érdemes a gyerekeket is elvinni vasárnaponként a cross-training edzésekre, hisz a szülői példamutatás igen lényeges. Ha a szülő rendszeresen mozog, ez a gyerkőcnek is természetes lesz, és ők is szívesen beállnak mozogni.

Aki most dönt úgy, hogy jövőre csatlakozik az egyre népesebb csapathoz, az vigyen magával egy jó edzőcipőt, kényelmes nadrágot és pólót, esetleg egy törölközőt és egy kis üveg vizet, lelkesedést, és indulhat a sportos élet! Talán többen izgulhatnak a súlyfeleslegük miatt és nem szívesen indulnak el egy csoportos edzésre – nos, nekik jó tudni, hogy a sport egy olyan dolog, ami elfogadóbbá, jobbá tesz bennünket minden szempontból, úgyhogy az első próbálkozók is csupa pozitív élménnyel gazdagodnak majd!

2017-ben is folytatódnak az ingyenes edzések, hol a Balogh Imsi Sportarénában, hol a Hódtói Sportcsarnokban, vasárnaponként délután 5 órától – a helyszínről, időpontról (hiszen ez változhat) mindig találnak információt a pormenad.hu-n! Bejelentkezni nem szükséges, annál jobb, minél többen vagyunk!

Január 8-án, 17 órától a Balogh Imsi Sportarénában, a születésnapi edzésen Lányi Lala lesz a sztárvendég, aki nem csak énekelni fog, de edzeni is, de egyéb meglepetésekkel is készül Bagi Mátyás. Kezdjük fitten az újévet, találkozzunk jövő vasárnap délután egy jó kis funkcionális edzésre!

http://promenad.hu/cikk/jovore-is-ezt-valaszd-173746