+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

REKORD SZÁMÚ NEVEZŐ ÁLLT RAJTHOZ A JUBILEUMI SZEGEDI REGATTÁN

10 éve, hogy a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválhoz először társult sárkányhajó verseny, melyen a Tiszavirágok csapat elsőként teljesítette a Boszorkány Kört. Az idei, jubileumi futam célkitűzése volt, hogy minden sportág képviseltesse magát, amely az elmúlt tíz év alatt szerepelt. A sors iróniája, hogy szélhiány miatt pont azok a vitorlások nem tudtak rajthoz állni, akik a versenyt kitalálták.

Először a Szegedi Vízisport Egyesület utánpótlás kajakosai álltak rajthoz Agócs Ágnes és Czinege Zsolt edzők vezetésével. Az evezősök csapatát Dani Zsolt, a kenusokat Kása Ferenc edzők irányították. Ezzel egyidőben a Szegedi Vitorlás Kikötő alatti 200 m-es Tisza szakaszon sárkányhajó csapatok versenyeztek. Sajnos közülük csak a Kettlebell Szeged csapata érzett magában elég erőt a 8000 m-es Boszorkány Kör teljesítésére.
Délután a látványos KÉSZ I. ROTARY jótékonysági gumikacsa versenye rajtolt, ahol inkább a szerencse dominált, mint a kacsák sportteljesítménye.
Kimagasló sportteljesítményt nyújtott viszont Gábe Tamás, aki harmadszor úszta végig a Boszorkány-sziget – Marostorkolat közötti 2×4 km-t. Fej-fej mellett haladtak Simon Gabriellel aki először nevezett.
A legfiatalabb versenyző Porpáczy Blanka volt, aki kajakkal teljesítette a távot.
A futameredmények megtekinthetők az interneten, a www.autoinfo.hu/rekord címen.
A vitorlások reménykedhetnek, hogy az őszi szelek kárpótolják a kimaradt versenyt, a sárkányhajósok erőt gyűjtenek az iskolai, egyetemi regatta folytatására…https://www.facebook.com/profile.php?id=100002149104218