+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

#BEACTIVE-Európai Sporthét 2016-ban

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel Európa-szerte népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. 2016-ban az esemény másodszorra kerül megrendezésre. A tavalyi év sikereire építő Sporthét keretében idén is folytatódik az új sportesemények szervezésének ösztönzése és a korábbiakban már sikerrel megrendezett események bevonása. A Sporthét átfogó kampánymottója továbbra is a #BeActive, melynek célja hogy mindenkit testmozgásra ösztönözzön az adott időszak alatt – és az év többi részében is.

MIÉRT FONTOS EZ? A sport és a testmozgás jelentősen hozzájárul az európai polgárok jóllétéhez. Ugyanakkor jelenleg a testmozgás szintje nemhogy növekszik, egyes országokban még csökken is – az Európai Sporthét pedig ezt szeretné orvosolni. A testmozgás hiánya nemcsak hogy negatív következményekkel jár a társadalomra és az emberek egészségére nézve, de gazdasági költségeket is generál. Azt se feledjük, hogy a sport képes a tolerancia üzenetének erőteljesebb közvetítésére, valamint az európai polgárság eszméjének megszilárdítására. A sport – mint a társadalmi befogadás eszköze – segíthet az európai társadalom kihívásainak kezelésében.

KIKNEK SZÓL? Az Európai Sporthét célja a sport és a testmozgás népszerűsítése és számos jótékony hatásuk tudatosítása az emberekben. Az egy hetes rendezvénysorozat mindenkinek szól életkortól és edzettségi szinttől függetlenül. A rendezvény alkalmat ad arra, hogy találkozzon a nagyközönség, az állami intézmények és a sportmozgalom képviselői, a civil társadalmi szervezetek és a magánszektor.

MIKOR LESZ? A 2016. évi Európai Sporthét szeptember 10-én kezdődik. Az előző évhez hasonlóan az idei Sporthét is egy igazi összeurópai eseménysorozat lesz. A résztvevő országoknak a 2016. szeptember 10-től október 2-ig terjedő időszakban, Magyarországon 2016. szeptember 10. és 18. között lesz lehetőségük az országos Sporthét keretében sporttevékenységeket és -eseményeket szervezni. A 2016. évi Európai Sporthét hivatalos megnyitójára szeptember 10-én Szlovákiában, Kassán (Košice), a központi rendezvényre pedig szeptember 15-én, Brüsszelben kerül sor.

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése. A Sporthét megvalósítása jórészt decentralizált módon történik és nemzeti koordinátorokkal, valamint a kezdeményezés iránt erősen elkötelezett számos partnerrel szoros együttműködésben kerül megrendezésre. A 2016. évi Európai Sporthét továbbra is a következő kiemelt témákat foglalja magában: oktatási környezet, munkahelyek, szabadtéri események, sportklubok és fitneszklubok. E témákra fókuszálva számos kezdeményezést és rendezvényt szerveznek különböző szinteken (európai, nemzeti, regionális és helyi szinten).

Ehhez az új rendezvénysorozathoz kapcsolódott két hagyományos és sikeres sportos kezdeményezés Csongrád megyében szeptember 17-én. A Marosmenti Félmaraton Kerékpár-és Gyalogtúra immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Marosmenti Mocorgók szervezésében, illetve ugyanezen a napon 20. alkalommal kerül megrendezésre a Csongrád-Szentes G-ÁT futás.

europai_sporthet_altalanos_ismerteto