+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

II. Futórózsa Félmaraton és Családi Futófesztivál

Fuss velünk az ország legrózsásabb útvonalán!

II. FUTÓRÓZSA FÉLMARATON

Időpont

  1. június 26. vasárnap 10:00

A verseny rendezője: Adrenalin Sport Egyesület

Távok-rajtok

félmaraton egyéni 22,8 km

rajt: 10:00

félmaraton párban (váltó) 11 + 11,8 km

rajt: 10:00

1,7 km – egyéniben és családi-csapat

rajt: 10:10

5,6 km – egyéniben és családi-csapat

rajt: kb. 10:30 (az 1,7 km utolsó befutója után)

Versenyközpont: Szeged-Szőreg Kossuth Lajos Iskola sportpályája

Rajt és cél: Szeged-Szőreg, Szegfű utca

Útvonal

A félmaratont úgy állítottuk össze, hogy a lehető legtöbb virágzó rózsaföldet érintse. Természetesen minden rózsaföldet nem sikerült felfűzni (így is más lesz a táv, mint egy hivatalos félmaraton), de igyekeztünk helyi nevezetességeket, érdekességeket és látnivalót az utatokba ejteni. A táv bő fele aszfalton és betonon halad, míg a másik része földút és erdő, tehát terep. Szőreg, Újszentiván és Tiszasziget településeket érinti. Pontos térkép a rózsák virágzásának kezdetekor!

A váltópárban induló csapatok 2. futóját kérésre elszállítjuk a váltóhelyre és az 1. futót (váltás után) visszahozzuk a célterületre.

Az 5,6 km táv útvonala ugyanazon rajthelyről indul, mint a félmaraton. A Szegfű utcán dél felé indul, majd az Iskola utcán balra fordulva megy ki a Szerb utcára, ott dél felé haladva éri el a Gőzmalom utcát, amin átmegy a Magyar utcára. Azon északi irányban éri el a Hősök terét, ahol délre fordul a Szerb utcán és halad a Szerb templomig. Ott visszafordul az Iskola utcára, majd jobbra a Szegfű utcán a célegyenesbe.

Az 1,7 km táv útvonala ugyanazon rajthelyről indul, mint az előzőek. A Szegfű utcán dél felé indul, majd az Iskola utcán balra fordulva megy ki a Szerb utcára, ott dél felé haladva éri el a Bánya utcát és az Ikon sort, amin átmegy a Magyar utcára. Azon északi irányban éri el az Iskola utcát, aminek emelkedőjét leküzdve fordul balra a célegyenesbe.

További információ:

https://www.facebook.com/events/258887054455719/?active_tab=posts