+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

Gyorsasági görkorcsolya fagypont felett, jégesőben

38. alkalommal rendezte meg a németországi Gross Gerau a világ egyik legrangosabb gyorsasági görkorcsolya versenyét, amely az Európa Kupa sorozat következő állomása volt. A közel 800 induló között a Tornádó Team 5 tehetséges versenyzője is rajthoz állt és remekül szerepelt. A hatalmas létszámú mezőnyök mellett a rendkívüli időjárási viszonyok is megnehezítették a versenyzők dolgát. Az április végi tavaszban helyenként szakadó esőben alig fagypont feletti hőmérsékletben teljesítették a távokat, vasárnapra pedig a havaseső is megérkezett. Mindezek ellenére a junior A korosztály két magyar favoritja okos, taktikus versenyzéssel örvendeztette meg edzőit. Kopilovic Eleonóra ezúttal az 5000 m ponton nyújtott kiemelkedőt, ahol 6. tudott lenni, ezen túl pedig az 1000 m döntőjébe is bejutott, ahol a 10 helyen végzett.

Gardi Dominika minden távján kiegyensúlyozottan versenyzett. Mind a rövid, mind a hosszú távokon a 6 , 7. helyek valamelyikén végzett és tekintettel arra, hogy a teljes kolumbiai válogatott rajthoz állt, eredménye összesítésben a harmadik legjobb európai eredmény volt.

Sajgó Anna és Erdős Alexandra a kadettek között indultak 70 társukkal egyetemben. Anna az összesítésben a 13. helyen végzett, Szandra egy szerencsétlen bukás következményeképpen lecsúszott a szép helyezésről és az 56. helyen zárta a versenyt. Bíró Hanna a Schüler A korosztályban 58 versenyző közül végzett a 31. helyen