+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

Gardi Dominika ezüsttel indított az Európa Kupa sorozat nyitányán

Geisingenben kezdődött az idei, 8 állomásból álló Európa Kupasorozat. 26 ország közel 1000 indulója jött a világ leggyorsabb pályájára, amelyen ez alkalommal is született világcsúcs. A Tornádó Team 7 versenyzővel állt rajthoz, köztük a junior A korosztályba felkerült Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra, akik nemcsak a hazai görkorcsolya kiemelkedő sportolói.

Gigamezőnyök álltak valamennyi korosztályban rajthoz, melyben az egyesület sportolói nagyszerűen szerepeltek. Szögi Tamás a repülőrajtos egy körös versenyben ért el kiváló egyéni csúcsot, míg Iványi Tamás az 500 méteren futott hatalmas egyéni csúcsot és végzett a népes mezőny 29. helyén. Erdős Dávid, óriási fegyvertényként 3000 m ponton bejutott az „A” döntőbe, ahol a 90 fős mezőny 41. helyén végzett. Hunyadi Anna minden távján nagyszerűen versenyzett, ám mindkét hosszútávon közel a vége előtt elesett, így elmaradt a meglepetés remek helyezés. Sajgó Anna a 9000 m eliminációban ment emlékezeteset, ahol a B döntő második helyén végezve feljutott az „A” döntőbe, és ott kevéssel a befutó után újra rajthoz állva a 23. helyen fejezte be a versenyt a 80 fős mezőnyben.

Kopilovic Eleonóra remekül sprintelt az 500 méter elődöntőjéig, de a középdöntőbe már nem sikerült bejutnia, így is összesítésben a 10. hely az övé a 90 fős mezőnyben.

Gardi Dominika remek versenyzésének köszönhetően ezüstérmes lett a rövidtávú összetettben. Óriási sikerként 8. lett a 10.000 m pontban, valamint 5. a 10.000 méter eliminációban, ahol csak a kolumbiai ellenfelek és egy olasz versenyző bírta jobban a véghajrát. Mindenképpen bíztató szezonkezdetnek számítanak az eredmények. A széria a héten a Gross Gerauban megrendezésre kerülő hasonlóan világszínvonalú második etappal folytatódik.