+(3630) 488-6512

 info@csomszisz.hu

HÓD-Futófesztivál most vasárnap!

 

Idén is megrendezik a tavaly nagy sikerrel zajlott Hód-Futófesztivált Hódmezővásárhelyen, a megmérettetésre már több mint négyszázan neveztek. A verseny indulói ezúttal is a város legszebb részein keresztülhaladó útvonalon futhatnak majd. A versenyzők négy távon próbálhatják ki magukat a Hód-Mentor SE által szervezett eseményen, 2016. április 24-én vasárnap.

A legkisebbek két korosztályban (3-6, és 7-10 évesek) 300 méteres távon futhatnak. A többi nevező pedig a 3,5, a 7 és a félmaratoni távok közül választhat, ez utóbbiban viszont csak 12 éven felüliek állhatnak rajthoz. Nem marad el a csapatverseny sem, a céges trióknak, valamint a 2, vagy 3 fős gárdáknak a 21 kilométeres félmaratont kell teljesíteniük.

A verseny útvonala Hódmezővásárhely belvárosának legszebb pontjain vezet keresztül. A rajt a Kossuth téren lesz, a hosszabb szakaszokon a Kása-erdő mellett, valamint az Ady Endre utcán futhatnak. A Kodály utcán az ikonikus vásárhelyi kőfal sem lesz túl messze tőlük, sőt a sétáló utcán is felbukkannak majd.

A nevezési díjakat teljes egészében a verseny szervezésére fordítják a szervezők. A 7 km és a félmaratoni távok minden nevezője a verseny emblémájával ellátott pólót kap ajándékba. Nevezni a fesztivál honlapján, a www.hodfutofesztival.hu oldalon lehet.

Forgalomkorlátozásokra kell készülni a vásárhelyi futófesztivál ideje alatt

Utcákat és sávokat zárnak le a városközpontban és a Kertváros egyes részein.

Helyenként teljes, máshol félpályás útlezárásokra kell számítaniuk az autósoknak a vasárnapi II. Hód-Futófesztivál ideje alatt Hódmezővásárhelyen.

A szervezők tájékoztatója szerint a városközpontból szinte teljesen kiszorítják a négykerekűeket: tilos lesz behajtani a Szőnyi, a Tóth Sándor és a Városház utcába, de a délelőtt folyamán az Andrássy, a Szent Antal és a Mária Valéria egyes szakaszait is lezárják.

Mindemellett forgalomkorlátozásokra, rendőrökre és bójasorokra kell készülni az Ady Endre, a Bartók Béla, a Gosztonyi József, az Ipoly, a Mandula, a Mikszáth Kálmán, a Pákozdy Ferenc, a Pető Ferenc, és a Rudnay Gyula utca, valamint a Liget sor egyes szakaszain, tovább a környező kertvárosi kerékpárutakon is.

A szervezők arra kérik az autósokat, tartsák be az útvonalat biztosító rendőrök és szervezők utasításait!

A forgalomkorlátozásokról írt részletes beszámolót illetve a versenypályáról készült térképet a Hódfutófesztivál.hu oldalon tekinheti meg.

plakat_hód